Broer prinses Diana probeert documentaire tegen te houden

Aangepast
HH

De broer van prinses Diana heeft de Britse televisiezender Channel 4 gevraagd om een documentaire over de prinses volgend weekend niet uit te zenden. Volgens Charles Spencer zou de documentaire shockerend kunnen zijn voor Diana's zoons William en Harry.

In de documentaire is videomateriaal opgenomen met gesprekken tussen Diana en haar stemcoach Peter Settelen. Daarin vertelt de prinses over haar huwelijksproblemen met prins Charles en zijn affaire met zijn latere vrouw Camilla Parker Bowles.

Charles en Diana trouwden in 1981 en de scheiding werd in 1996 uitgesproken. Een jaar later kwam Diana om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Prins Charles trouwde in 2005 met zijn minnares Camilla Parker Bowles.

In de gesprekken, die werden opgenomen tussen 1992 en 1993, noemt Diana haar huwelijksdag "de slechtste dag van haar leven". Ze vertelt ook dat ze huilend bij koningin Elizabeth aanklopte om haar om raad te vragen over haar huwelijk. "Wat moet ik doen?", vroeg ze de koningin. Die antwoordde slechts "ik weet het niet".

Volgens Diana stond Charles er op Camilla als minnares te hebben. "Ik weiger de enige prins van Wales te zijn die geen minnares heeft", zou hij hebben gezegd.

In de gesprekken met haar spraakcoach vertelt Diana ook over haar grote liefde voor een man. Aangenomen wordt dat ze haar beveiliger Barry Mannakee bedoelt, die in 1987 om het leven kwam.

Een deel van de gesprekken werd 13 jaar geleden al gepubliceerd in de Verenigde Staten, maar het is voor het eerst dat ze op de Britse televisie worden getoond. Diana's broer probeert dat nu dus te voorkomen.

STER Reclame