Denemarken stuurt topfavoriet Duitsland naar huis Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Denemarken heeft in de kwartfinales van het EK voetbal voor vrouwen voor een stunt gezorgd. Op Het Kasteel in Rotterdam werd titelverdediger en topfavoriet Duitsland met 2-1 verslagen.

De vanwege de hevige regenval van gisteren met één dag uitgestelde wedstrijd was amper drie minuten oud toen de Deense keepster Stina Lykke Petersen gruwelijk in de fout ging. Zij probeerde een afstandsschot van Isabel Kerschowski weg te boksen, maar de bal belandde tot haar schrik in het doel.

Deense keepster blundert tegen Duitsland

De Duitse vrouwen wilden meer in de levendige openingsfase en waren dicht bij een tweede treffer via Kristin Demann. Tot twee keer toe had Lykke Petersen nu wel een antwoord paraat.

Denemarken overleefde die storm en presenteerde zich na rust een stuk beter. Dat resulteerde snel in de gelijkmaker na een puike kopbal van Nadia Nadim, uit een voorzet van Stine Larsen.

Rollen omgedraaid

De rollen waren vervolgens omgedraaid en Duitsland mocht van geluk spreken dat het in die fase niet nog meer averij opliep. Zo trof Katrine Veje namens Denemarken van dichtbij de lat.

De oosterburen, die de afgelopen zes EK's telkens de besten waren, herpakten zich en kregen kansen. Een kwartier voor tijd kopte Anja Mittag maar net over op aangeven van Sara Däbritz.

Toch zorgden de Deense vrouwen voor een sensatie door in de slotfase de 2-1 aan te tekenen. Theresa Nielsen onttroonde het zo vaak onaantastbare Duitsland door met het hoofd toe te slaan.

STER reclame