AFP

De moessonregens in India hebben dit jaar al aan 852 mensen het leven gekost. Dat melden lokale autoriteiten in de noordwestelijke deelstaat Gujarat. Mensen zijn vooral om het leven gekomen door overstromingen of aardverschuivingen.

De moessonregens kosten jaarlijks aan honderden mensen het leven, maar dit jaar valt er veel meer regen dan gemiddeld. In de afgelopen paar jaar viel er juist opvallend weinig regen tijdens de moessontijd. Meteorologen verwachten dat de regens voorlopig nog zullen aanhouden.

Alleen al in de staat Gujarat hebben hulpverleners 17.000 mensen gered van de overstromingen. Wegen zijn vernield en de katoenoogst is grotendeels verloren gegaan. Ook de staten Rajastan, Assam, Bengal, Manipur en Odisha zijn zwaar getroffen.

Extra geld

In het westen van India kwamen 150 mensen om door de watersnood, veel van hen werden deze week gevonden. Lokale autoriteiten in veel plaatsen hebben de regering in New Delhi gevraagd om extra geld, maar vooralsnog wordt daar niet thuis gegeven.

De ergste moesson-overstromingen in de recente geschiedenis van India waren in 1977. Toen kwamen ruim 11.000 mensen om het leven.

STER reclame