Een vrouw in een veldziekenhuis in Jemen met een kind dat cholera heeft
NOS NieuwsAangepast

Het beste uit het Oog: cholera-uitbraak in Jemen en een Kroatische oorlogsheldin

Het door een burgeroorlog verscheurde Jemen wordt geteisterd door een cholera-uitbraak. Het Rode Kruis verwacht dat er voor het einde van het jaar 600.000 infecties zijn in het land. In de weekpodcast vertellen hoogleraar infectieziekten Annelies Verbon en Marije Broekhuijsen van UNICEF over de humanitaire ramp die zich voltrekt in het land.

Correspondent Mitra Nazar vertelt over Diana Budisavljevic, de Kroatische vrouw die in de Tweede Wereldoorlog ruim 7500 kinderen uit kampen redde. Desondanks kent bijna niemand haar verhaal. Binnenkort komt er een film over Budisavljevic: Diana's List, een weinig subtiele verwijzing naar de film over de heldendaden van Oskar Schindler.

Sinds deze week is De Slimste Mens weer terug op tv. Presentator Philip Freriks en eenmansjury Maarten van Rossem bespreken met Mieke van der Weij wat je in huis moet hebben om De Slimste Mens te worden.

Politiek columnist en cabaretier Patrick Nederkoorn vertelt in de Oog-serie over Helden over zijn jeugdheld Hans Dorrestijn. Hij zingt het lied Lente, dat Dorrestijn in 1974 schreef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl