Het beste uit het Oog: cholera-uitbraak in Jemen en een Kroatische oorlogsheldin

Aangepast
Een vrouw in een veldziekenhuis in Jemen met een kind dat cholera heeft EPA / NOS

Het beste uit het Oog

Met deze week: de cholera-uitbraak in Jemen, een film over het leven van een onbekende oorlogsheld, De Slimste Mens en Hans Dorrestijn.

Het door een burgeroorlog verscheurde Jemen wordt geteisterd door een cholera-uitbraak. Het Rode Kruis verwacht dat er voor het einde van het jaar 600.000 infecties zijn in het land. In de weekpodcast vertellen hoogleraar infectieziekten Annelies Verbon en Marije Broekhuijsen van UNICEF over de humanitaire ramp die zich voltrekt in het land.

Correspondent Mitra Nazar vertelt over Diana Budisavljevic, de Kroatische vrouw die in de Tweede Wereldoorlog ruim 7500 kinderen uit kampen redde. Desondanks kent bijna niemand haar verhaal. Binnenkort komt er een film over Budisavljevic: Diana's List, een weinig subtiele verwijzing naar de film over de heldendaden van Oskar Schindler.

Sinds deze week is De Slimste Mens weer terug op tv. Presentator Philip Freriks en eenmansjury Maarten van Rossem bespreken met Mieke van der Weij wat je in huis moet hebben om De Slimste Mens te worden.

Politiek columnist en cabaretier Patrick Nederkoorn vertelt in de Oog-serie over Helden over zijn jeugdheld Hans Dorrestijn. Hij zingt het lied Lente, dat Dorrestijn in 1974 schreef.

Hoe vind je de podcast Het beste uit het Oog?

Elke week zijn de beste gesprekken uit de uitzendingen van de afgelopen week terug te luisteren in de podcast.

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar Het beste uit het Oog. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Of ga naar je iTunes, zoek bij podcast naar Het beste uit het Oog. Als je je abonneert, krijg je automatisch elke week een melding bij een nieuwe aflevering.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op Het beste uit het Oog voor de hoogtepunten van de week.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via de RSS-feed.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van Het beste uit het Oog is ook elke zaterdag te vinden op Soundcloud.

STER Reclame