Max Verstappen in Hongarije
NOS SportAangepast

Vijfde startplek voor Verstappen in Hongarije, pole voor Vettel

Max Verstappen start morgen bij de Grand Prix van Hongarije van de vijfde plek. Verstappen start voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, maar achter de Ferrari's en de Mercedessen.

Ferrari domineerde op de Hungaroring. De Duitser Sebastian Vettel veroverde poleposition, de 48ste in zijn loopbaan, voor z'n ploegmaat Kimi Räikkönen. Die stak op de valreep Valtteri Bottas nog voorbij.

Bottas realiseerde in z'n Mercedes de derde tijd vlak voor zijn Engelse stalgenoot Lewis Hamilton.

  • NOS
    De toptien in Hongarije
  • NOS
    De nummers 11 tot en met 20 in Hongarije

Hamilton had in Hongarije het aantal polepositions van Michael Schumacher kunnen evenaren. Schumacher startte in zijn imposante carrière 68 keer van de eerste plek, Hamilton staat op 67 polepositions .

Over vier weken krijgt de Brit op het circuit van Spa-Francorchamps in België een nieuwe kans om naast Schumacher te komen.

Verstappen: mag hier blij mee zijn

"Het hele weekend verliep moeizaam", reageerde Verstappen na de kwalificatie. "Ik kon niet echt een goede balans vinden en op dit circuit is dat heel pijnlijk. In de eerste run die ik deed, voelde de auto meteen goed aan, daar was ik wel heel tevreden mee. Vooral het gat met mijn teamgenoot Ricciardo deed me goed."

"Het was het hele weekend al lastig om hem te verslaan", aldus Verstappen. "Over het algemeen mag ik hier heel blij mee zijn na zo'n moeilijk begin van het weekend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl