Ranomi Kromowidjojo tijdens de series van de 50 meter vrije slag in Boedapest
NOS SportAangepast

Kromowidjojo wacht drukke avond in Boedapest

Het belooft een drukke avond te worden voor Ranomi Kromowidjojo. De Nederlandse zwemkoningin duikt vanavond voor liefst drie afstanden in het zwembad. En alles ideaal verloopt, komen daar nog twee podiumceremonies bij. "Een vol programma, maar ik ga ervoor", belooft 'Kromo'.

Kromowidjojo: vol programma, maar ik ga ervoor

Iets na 17.30 uur staat voor Kromowidjojo de finale van de 50 meter vlinderslag op het programma. Een uur later is de Groningse aan de beurt voor de halve finales van de 50 meter vrije slag, waarvoor ze zich vanochtend plaatste door "maximaal te gaan met een minimale inspanning".

"Het moet prima kunnen, 50 meter en een uur later weer een 50 meter. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in ieder geval de overkant haal", zei Kromowidjojo vanochtend lachend.

Als ze erin slaagt om op de vlinderslag een medaille te veroveren, moet ze zich tussendoor ook nog melden voor de huldiging. "Dat scenario hebben we wel besproken. Er is geen zekerheid maar ik ga echt knokken om daar vanavond bij te zitten."

En of het allemaal niet genoeg is, komt Kromowidjojo iets na 19.15 uur ook in actie in de finale van de 4x100 meter vrije slag voor gemengde teams. Ben Schwietert, Kyle Stolk, Femke Heemskerk en Maud van der Meer plaatsten zich vanochtend met de snelste tijd voor de finale, maar Van der Meer wordt daarin vervangen.

"Ik denk wel dat ik zwem", zei Kromowidjojo vanochtend nog. "In principe is iedereen beschikbaar en is het aan de coaches om te puzzelen wat de beste opstelling is." Inmiddels is duidelijk dat ze zeker zal zwemmen in plaats van Maud van der Meer, die komende week aan haar voet wordt geopereerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl