De Pride Walk in Amsterdam
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Demonstratieve Pride Walk in Amsterdam

Duizenden mensen hebben in Amsterdam meegelopen in een demonstratieve mars van het Homomonument op de Westermarkt naar het Vondelpark. De Pride Walk was het begin van Pride Amsterdam, zoals de Gay Pride voortaan heet.

Stichting Amsterdam Gay Pride heeft de naam van het evenement aangepast, omdat de organisatie niet alleen homo's wil aanspreken, maar ook biseksuelen, transgenders en interseksuelen.

Volgens de organisatie liepen 5000 deelnemers mee. De mars, met het motto 'Walking for those who can not join us', was volgens NH Nieuws vooral bedoeld om aandacht te vragen voor de soms zeer kwetsbare positie van LHBTI's. In 76 landen staat homoseksualiteit in het Wetboek van Strafrecht; in zeven landen staat de doodstraf op homoseksualiteit.

Equal Rights

Allerlei LHBTI-organisaties uit Nederland liepen mee. Dat geldt ook voor een aantal vertegenwoordigers en ambassadeurs van de Equal Rights Coalition, een internationale organisatie die zich inspant voor gelijke rechten voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur. Nederland is vice-voorzitter van de Equal Rights Coalition,

In het kader van Pride Amsterdam wordt vandaag ook de hele dag feestgevierd in het Vondelpark. Het hoogtepunt van Pride Amsterdam is zoals gebruikelijk de Canal Parade. Die is op zaterdag 5 augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl