Sebastian Vettel tijdens de vrije training in Hongarije
NOS SportAangepast

Vettel domineert, Verstappen vierde in laatste training

Max Verstappen heeft op de derde vrije training voor de Grote Prijs van Hongarije de vierde tijd gereden. De afsluitende training werd gedomineerd door Ferrari-rijder Sebastian Vettel, die de snelste rondetijd ooit in Hongarije reed.

Vettel, leider in het WK-klassement, noteerde een tijd van 1.17,017. Het vorige record op de Hungaroring was van Rubens Barichello, die in 2004 in zijn Ferrari een tijd van 1.18,436 noteerde.

Vettel was in de laatste training bijna een halve seconde sneller dan de nummer twee, teamgenoot Kimi Räikkönen.

Verstappen noteerde een tijd van 1.18,194. Daarmee was hij iets sneller dan Mercedes-rijder Lewis Hamilton (1.18,434) en iets langzamer dan Hamiltons ploeggenoot Valtteri Bottas (1.17,914). Red Bull-coureur Ricciardo, die vrijdag nog twee keer de snelste was, kampte met problemen aan zijn versnellingsbak en kwam niet verder dan de achtste tijd.

Massa is ziek

Felipe Massa is na de afsluitende vrije training ziek afgehaakt. De Braziliaanse Williams-coureur voelde zich gisteren al niet lekker, werd uit voorzorg in het ziekenhuis onderzocht, maar besloot zich na de training van vanochtend toch terug te trekken.

Massa wordt vervangen door de Brit Paul di Resta, die in 2013 voor het laatst in de Formule 1 in actie kwam voor Force India.

Kwalificatie

Vanaf 14.00 uur wordt de kwalificatie verreden. Hamilton kan dan zijn 68ste poleposition veroveren en daarmee het record van Michael Schumacher evenaren, maar dan moet de Brit wel wat sneller rijden dan in de vrije training.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl