Formule 1-coureur Lewis Hamilton bereidt zich voor op de trainingen op de Hungaroring
NOS SportAangepast

Hamilton aast op record Schumacher

Hij won al vijf keer op de Hungaroring en zou er zondag graag zijn zesde GP-zege aan toevoegen. Voor Lewis Hamilton staat er echter zaterdag al iets moois op het spel. De Britse Formule 1-coureur aast in Hongarije op de polepositie. Mocht die missie slagen, dan evenaart hij het record van Michael Schumacher van 68 poleposities.

Na de eerste trainingsdag gaf de drievoudig wereldkampioen aan dat het record van Schumacher nog niet echt in zijn hoofd meespeelt.

"Ik kan niet zeggen hoe het gaat voelen om dat record te evenaren; ik moet het eerst nog doen. Ergens gaat dat een keer gebeuren. En ik heb er hier nog niet aan gedacht", zei de Brit vooruitkijkend naar zaterdag.

"Ik wacht liever tot het echt zover is. Het zal best een ongelooflijk gevoel geven."

Meeste poleposities

Coureur Poleposities
1. Michael Schumacher (Dui) 68
2. Lewis Hamilton (GBr) 67
3. Ayrton Senna (Bra) 65
4. Sebastian Vettel (Dui) 47
5. Jim Clark (GBr), Alain Prost (Fra) 33

De trainingstijden zeggen doorgaans niet alles in de Formule 1. Daniel Ricciardo was vrijdag in beide sessies de snelste en liet zien dat Red Bull volop bezig is met de doorontwikkeling van de RB13.

Die was aan het begin het seizoen kansloos tegen de bolides van Mercedes en Ferrari, maar inmiddels lijkt het erop dat Red Bull een inhaalslag heeft gemaakt.

Kleine verschillen

Hamilton kwam vrijdag tot de derde en de vijfde tijd.

"De verschillen tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull zijn heel klein, maar vrijdag is doorgaans anders dan de overige dagen. Het kan wel eens heel close worden", aldus de Brit, die twee weken geleden zegevierde voor zijn landgenoten op Silverstone en daar zijn achterstand op WK-leider Sebastian Vettel terugbracht tot één punt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl