De Duitse politie zette na de steekpartij een ruim gebied af AFP

In Hamburg heeft de politie het asielzoekerscentrum doorzocht waar de man woont die gisteren met een keukenmes mensen aanviel in een supermarkt. Of de doorzoeking iets heeft opgeleverd, wil de Duitse politie nog niet zeggen.

De dader, een 26-jarige man uit de Verenigde Arabische Emiraten, stak gistermiddag ogenschijnlijk willekeurig mensen neer in een supermarkt in het noordoosten van de stad. Een man van 50 kwam om het leven, vijf mensen raakten gewond.

Toen de man op de vlucht sloeg, gingen omstanders erachteraan. Zij wisten hem uiteindelijk te overmeesteren, onder meer door hem met stoelen te bekogelen. Daarbij raakte ook iemand gewond.

Duitse media melden op basis van bronnen bij de veiligheidsdiensten dat de man radicaal-islamitische sympathieën had. Onderzocht wordt of dat het motief voor zijn daad was.

Burgemeester Scholz van Hamburg zegt dat het gaat om een asielzoeker die was uitgeprocedeerd. De man kon echter niet worden uitgezet omdat hij geen papieren had. Vanmiddag is er een persconferentie over de zaak.

STER reclame