Verstappen: kwalificatie zal close zijn

Aangepast
Max Verstappen is in zijn nopjes Getty Images

Door een aantal rode vlaggen kon hij in de tweede sessie niet alle ronden afmaken, maar na de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Hongarije stond er een tevreden Max Verstappen in de garagebox van Red Bull.

"Het ziet er beter uit dan in de voorgaande races. Ik denk dat we hier een goede kans maken", was de Nederlander op zijn eigen website optimistisch.

Verstappen zette in de eerste training de vierde tijd neer, teamgenoot Daniel Ricciardo was daarin de snelste.

In de tweede sessie, tweemaal onderbroken door crashes van Pascal Wehrlein (Sauber) en Jolyon Palmer (Renault), noteerde Verstappen de zesde tijd (1.18,951) en was Ricciardo (1.18,455) opnieuw de snelste.

Max Verstappen
@Max33Verstappen
We made good progress during the day. Still some work to do on the balance of the car, but the pace was good. #keeppushing #HungarianGP 🇭🇺
12 maanden geleden

"We moeten de balans nog iets verbeteren om echt tevreden te kunnen zijn met de auto. In de eerste vrije training had ik nog niet helemaal het juiste gevoel. We hebben vandaag veel veranderd aan de auto en aan het einde van de tweede training was het gevoel in de auto goed", legde Verstappen zijn goede humeur uit.

De Hungaroring ligt de Red Bull-wagens. "Het zal close worden in de kwalificatie", voorspelde Verstappen.

"Hamilton zal er zaterdag goed bijzitten, hij gebruikte de zachte band. Mercedes zal in de kwalificatie nog wel wat meer uit de auto kunnen halen, maar dat hebben ze nu ook echt nodig. Het lijkt meer open te liggen dan eerder dit jaar het geval was."

Uitslagen trainingen GP Hongarije

STER Reclame