PSV geeft AZ een lesje in scoren

PSV heeft uit met 4-0 gewonnen van AZ, dat van de bezoekers een hardhandig lesje in effectiviteit kreeg.

AZ-doelman Alvarado redde voor de rust twee keer goed met hulp van de paal. De eerste keer tikte Marcus Berg uit de rebound de 1-0 binnen, de tweede keer ontsnapte AZ.

Toch waren het vooral de Alkmaarders die kansen kregen. Balázs Dzsudzsák zette PSV echter met een prachtig schot op 2-0.

Kort na de rust redde Isaksson knap bij een kans van Brett Holman, diens derde al. AZ was weer, gedwongen door de stand, de ploeg die het meeste aanviel en weer sloeg Dzsudzsák aan de andere kant met een mooi schot toe. Uit een counter maakte Marcus Berg vervolgens ook nog 4-0.

Kneuterigheid

Trainer Gertjan Verbeek van AZ zag de Eindhovense doelpunten van na de pauze vanaf de tribune. Hij was in de 56ste minuut door arbiter Bas Nijhuis weggestuurd. Naar eigen zeggen protesteerde de coach alleen omdat Stanislav Manolev geen gele kaart kreeg voor het wegtrappen van de bal. Het was de tweede voor de PSV-verdediger geweest.

"Het is te gek voor woorden. Hollandse kneuterigheid dat ik word weggestuurd. De scheidsrechter moet het belang van de wedstrijd inzien", zei Verbeek die op advies van vierde official Jeroen Sanders naar de tribune werd verwezen. "Het was gewoon spelbederf wat die speler deed. Ik heb me niet misdragen en geen onwelvoeglijke taal gebruikt."