Engeland door, Spanje ondanks nederlaag ook verder op EK

Spanje en Engeland hebben de kwartfinales bereikt van het EK voetbal. Engeland nam het in Tilburg op tegen Portugal en won met 2-1.

Toni Duggan bracht Engeland op 1-0 met een mooie stift, nadat Patricia Morais de bal pardoes bij de Engelse had ingeleverd.

Engeland naar kwartfinales na zege op Portugal

Carolina Mendes deed met een intikker wat terug in de zeventiende minuut. Na goed voorbereidend werk van Diana Silva kon ze de bal in een leeg doel prikken.

Engeland won alsnog dankzij een doelpunt van Nikita Parris, die goed doorging en twee minuten na rust al de eindstand op het scorebord zette.

Schotland moest met twee goals verschil winnen van Spanje om de laatste acht te kunnen bereiken. Vlak voor rust kwam het op 1-0.

Spanje ondanks nederlaag door op EK voetbal

Caroline Weir liep om de Spaanse keepster Sandra Panos heen en scoorde vervolgens via Irene Paredes en de binnenkant van de paal. De tweede goal wilde echter niet meer vallen.

Spanje verloor in Deventer met 1-0 van Schotland, maar ging met hangen en wurgen toch verder. In de kwartfinales wacht nu een treffen met Oostenrijk. Engeland neemt het op tegen Frankrijk.