NOS VoetbalAangepast

FC Utrecht scoort niet tegen gepassioneerde Polen

In de derde voorronde van de Europa League is FC Utrecht thuis tegen Lech Poznan op 0-0 blijven steken. Volgende week is de return in Polen.

Urby Emanuelson en Zakaria Labyad denken na over manieren om het doel van Lech Poznan te vinden

In het matige treffen, waarbij het spektakel meer op de tribunes plaatsvond dan op het veld, ontbeerde Utrecht creativiteit en stootkracht.

Dat laatste had mogelijk te maken met de afwezigheid van de boomlange spits Simon Makienok, die woensdag op de training met een naar het zich laat aanzien zware knieblessure moest afhaken.

Ook spelmaker Yassin Ayoub was er niet bij. De middenvelder die op een transfer zou azen, werd mede vanwege een blessure buiten de selectie gehouden. Op zijn plek speelde Urby Emanuelson.

Initiatief

De Polen lieten het initiatief aan Utrecht en loerden op counters, waarbij vooral na rust de thuisclub aan het wankelen werd gebracht.

Voor rust moest Utrecht het hebben van vrije trappen van Zakaria Labyad. De eerste ging over en de tweede werd gestopt.

Na de pauze probeerde Utrecht druk te zetten, maar zonder resultaat. Wel kreeg Lech Poznan daardoor meer ruimte en ook drie levensgrote kansen.

Heldenrol Jensen

In de slotfase hield doelman Jensen Utrecht op de been bij inzetten van Maciej Gajos en zijn landgenoten - én oud-ploeggenoten bij FC Nordsjaelland - Christian Gytkjaer en Nicki Bille Nielsen.

Toch verdiende het duel geen winnaar. Het grootste spektakel kwam misschien wel van de tribunes, waar met name de Poolse supporters zich behoorlijk in de kijker speelden.

  • NOS
    De supporters van Lech Poznan leven op een aparte manier mee met hun club
  • NOS
    De supporters van Lech Poznan leven op een aparte manier mee met hun club
  • NOS
    Vuurwerk bij FC Utrecht-Lech Poznan

Ten Hag: prima resultaat

Hoewel FC Utrecht niet echt een vuist kon maken tegen het volwassen spelende Lech Poznan, toonde trainer Erik ten Hag zich tevreden.

"0-0 thuis is een prima resultaat", vond Ten Hag. "We hebben prima gespeeld en nauwelijks iets toegelaten. We hebben alleen aanvallend te weinig gebracht. Dan merk je wel het gemis van Simon Makienok."

Hoewel Lech Poznan in de ogen van Ten Hag op dit moment 'verder is', heeft hij vertrouwen in de goede afloop. "We hebben een prima uitgangspositie. Ik denk dat we kansrijk zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl