Nipte, maar verdiende zege Twente

Aangepast

FC Twente heeft thuis een nipte, maar verdiende zege op Vitesse geboekt. Het werd 1-0 in Enschede.

De kampioen ondervond zeker voor rust nauwelijks tegenstand van het slappe Vitesse. Twente had alleen veel kansen nodig om op 1-0 te komen.

Pas de vijfde leverde succes op; Theo Janssen vond Nacer Chadli, die met een diagonaal schot scoorde.

Slordig in de afronding

De Arnhemmers beten in de tweede helft meer van zich af en kregen zowaar een kans op de 1-1, maar Nemanja Matic vuurde naast. Twente schrok, gooide het tempo omhoog, maar bleef slordig in de afronding.

De gasten joegen in de slotfase fanatiek op de gelijkmaker en het was aan keeper Nikolaj Michailov te danken dat die niet viel.

Onvoldoende geprofiteerd

FC Twente-trainer Michel Preud'homme kon na de moeizame zege simpel verklaren wat het probleem was. "We zijn vergeten die tweede treffer te maken. Daardoor sloeg naarmate de wedstrijd vorderde toch de twijfel toe."

FC Twente kwam daardoor in de slotfase nog even in de problemen en dat zat Preud'homme behoorlijk dwars. "Voor hetzelfde geld had Vitesse de 1-1 nog gemaakt. In de eerste helft hebben we onvoldoende geprofiteerd van ons overwicht, na de rust hebben we niet geprofiteerd van de ruimte die we kregen. Dat heeft ons bijna punten gekost."

Helemaal ontevreden was de Belg echter niet. "Over de wijze waarop we in de eerste helft hebben gespeeld ben ik tevreden. We hebben de tegenstander onder druk gezet en veel kansen gecreƫerd. Dat was zondermeer goed."

STER Reclame