Onrustig Feyenoord klopt Heracles

Aangepast

Feyenoord heeft zich iets verwijderd van de rode streep. Een bij vlagen goede eerste helft van de Rotterdammers bleek net genoeg om Heracles te kloppen: 2-1.

Arsenal-huurling Ryo Miyaichi stal bij zijn debuut in De Kuip gelijk de harten van het Legioen.

De jonge Japanner kapte en schaarde naar hartenlust en scoorde na een kwartier na voorbereidend werk van Diego Biseswar.

De buitenspeler die aan het begin van het seizoen nog op de nominatie stond om verhuurd te worden scoorde zelf fraai de 2-0.

Spanning en onrust terug

Een rake vrije trap vlak voor rust van Mark-Jan Fledderus bracht de spanning en daarmee de onrust bij Feyenoord terug. Heracles werd steeds dreigender, maar wist geen grote kansen uit te spelen.

Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos lieten mogelijkheden liggen om het duel voortijdig te beslissen.

"We zijn er nog lang niet"

Trainer Mario Been van Feyenoord gaf het na zege grif toe. "Ja, de opluchting is groot. Niet alleen bij de supporters, maar ook bij de spelers. Dit geeft een heel fijn gevoel. Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet".

Been vond niet dat Feyenoord drie punten had gestolen tegen de Tukkers, die in de tweede helft het beste van het spel hadden. "Wat mij betreft, was het een zeer terechte overwinning. We hebben twee mooie goals gemaakt en nog een paar 100 procent kansen gemist. We hadden het onszelf best wat makkelijker mogen maken. Maar dat we heel blij zijn met deze overwinning mag duidelijk zijn."

Ryodinho

In amper een week heeft Ryo Miyaichi de harten van de fans van Feyenoord veroverd. De 18-jarige Japanner kreeg een staande ovatie van het legioen. De razendsnelle huurling van Arsenal, de maker van de openingstreffer, nam de ode van de Rotterdamse fans vrolijk in ontvangst.

"Hij spreekt maar een paar woorden Engels, maar dat doe ik ook, dus dat komt goed uit", grapte trainer Mario Been na afloop. "Als tolk gebruiken we een Japanner uit een Japans restaurant. Maar Ryo spreekt gelukkig de voetbaltaal."

Miyaichi wordt in Aziƫ al de Japanse Messi genoemd. Dat is vooralsnog sterk overdreven, vond ook Been. "Nee, een Messi is hij nog niet. Meer een Vorki", liet hij voor het duel met Heracles al weten. De fans van Feyenoord hebben de nieuwe smaakmaker in De Kuip inmiddels al omgedoopt tot Ryodinho.

STER Reclame