Frankrijk ontsnapt aan eliminatie op EK

Frankrijk komt met de schrik vrij

De Franse voetbalsters zijn op het EK ontsnapt aan uitschakeling. Frankrijk pakte in Breda moeizaam een punt tegen Zwitserland (1-1) en bereikte samen met Oostenrijk de kwartfinales.

Frankrijk, derde op de wereldranglijst, had nog een punt nodig, maar al snel zaten de Franse vrouwen in grote problemen. Eve Perisset kreeg in de zeventiende minuut de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler en twee minuten later keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan.

Ana-Maria Crnogorcevic kopte Zwitserland uit een vrije trap op voorsprong.

Frankrijk bakte er lang weinig van, maar kwam in de slotfase toch nog langszij via een vrije trap van Camile Abily, waarbij de Zwitserse keepster Gaëlle Thalmann in de fout ging.

Oostenrijk eenvoudig langs IJsland

Oostenrijk klopte op Het Kasteel het al uitgeschakelde IJsland met 3-0. Sarah Zadrazil strafte een blunder van keeper Gudbjörg Gunnarsdottir af, waarna Nina Burger vlak voor de rust Oostenrijk op 2-0 zette.

IJsland probeerde het nog wel, maar de door blessures geplaagde ploeg kon geen vuist maken. In de 89ste minuut maakte invalster Stefanie Enzinger - net drie minuten in het veld - nog de derde treffer voor Oostenrijk.