FOX Sports
NOS Nieuws

Voetbalfans blijven bij Ziggo extra betalen voor Fox Sports

Voormalig UPC-klanten die nu abonnee zijn bij Ziggo blijven een hoger bedrag betalen voor Fox Sports dan bij andere televisie-aanbieders. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep bepaald.

Ziggo en Fox Sports hebben al een tijd onenigheid over de tarieven voor de voormalig UPC-abonnees. Toen Ziggo in 2014 met UPC fuseerde, kwamen die abonnees bij Ziggo terecht. Het contract waar zij onder vallen verloopt aan het eind van deze maand.

Ziggo en Fox Sports willen daarom een nieuw contract sluiten. Daarin wil de sportzender een vergoeding van Ziggo voor alle abonnees, niet alleen voor klanten met een voetbalabonnement. Ziggo wil juist alleen een vergoeding betalen voor mensen die naar Fox Sports kijken en stapte naar de rechter. Die gaf Fox Sports in eerste instantie gelijk.

Langste eind

Maar nu trekt Ziggo dus aan het langste eind. Voetbalfans blijven daardoor bij Ziggo zo'n 25 euro per maand betalen om te kijken naar onder meer wedstrijden, dat is ongeveer een tientje meer dan bij andere televisie-aanbieders.

Volgens Fox Sports worden voetballiefhebbers de dupe van de uitspraak. Ziggo noemt de uitspraak daarentegen "een overwinning" voor klanten die geen behoefte hebben aan een extra sportzender, omdat die nu niet op extra kosten worden gejaagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl