In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Wegpiraat die koppel van de weg reed moet jaar de cel in

Een 41-jarige man uit Valkenswaard die op Nieuwjaarsdag met zijn Audi een andere auto van de weg drukte, moet een jaar de cel in. De rechter heeft ook een voorwaardelijke straf van zes maanden opgelegd. De man is zijn rijbewijs voor drie jaar kwijt, meldt Omroep Brabant.

De officier van justitie had een gevangenisstraf geëist van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Poging tot doodslag

Het ongeluk gebeurde op Nieuwjaarsdag van dit jaar. Het slachtoffer reed met zijn vriendin op de N2, de weg die parallel loopt aan de A2. Er ontstond een verkeersruzie en de auto van het slachtoffer werd door de Audi-bestuurder van de weg gedrukt. De auto belandde in de sloot en sloeg vier keer over de kop.

Volgens de rechter is de bestuurder van de Audi schuldig aan poging tot doodslag. De verdachte wist dat hij een ongeluk kon veroorzaken met wat hij deed, zegt de rechter. Het wordt de man ook zwaar aangerekend dat hij na het ongeluk is doorgereden.

Helaas, deze post is niet meer beschikbaar

Bij het ongeluk raakten de man en vrouw ernstig gewond. Het ongeluk werd vanaf de andere rijbaan gefilmd met een dashboard-camera. De beelden werden op sociale media veel gedeeld. De politie kreeg daarop meerdere tips, wat leidde tot de aanhouding van de man eind januari.

Advertentie via Ster.nl