ANP
NOS Nieuws Economie Aangepast

Randstad: we kunnen onze economische groei niet bemensen

De Nederlandse economie groeit zo florissant dat werknemers bijna niet zijn aan te slepen. Er dreigt een tekort op de arbeidsmarkt. "We kunnen onze economische groei niet bemensen", zegt Randstad-topman Jacques van den Broek tegen de NOS. Er is vooral veel vraag naar hoger opgeleiden en technisch geschoolden.

De Europese economie trekt de kar in de wereld, met de Zuid-Europese landen voorop, zegt Randstad bij de presentatie van de kwartaalcijfers. In Italië, Spanje en Frankrijk noteert Randstad dubbele groeicijfers.

De Verenigde Staten blijft juist wat achter, na jaren van groei. Het inzakken van het Trump-effect lijkt hier debet aan. Nederland, Frankrijk en de VS zijn de belangrijkste markten voor Randstad.

Werkloosheid

De omzet van Randstad, het op een na grootste uitzendconcern ter wereld, kwam in het tweede kwartaal uit op 5,9 miljard euro, een stijging van 15 procent ten opzichte van 2016. De nettowinst daalde licht van 156 naar 153 miljoen euro.

De werkloosheid in Nederland is in juni gedaald naar 446.000 mensen. Dat is 4,9 procent van de beroepsbevolking en voor het eerst in 6 jaar minder dan 5 procent.

STER reclame