Tomaten in India
NOS NieuwsAangepast

In India zijn tomaten nu zo duur dat ze worden beveiligd

Je verwacht het niet, een gewapende beveiliger voor een krat met tomaten. Toch staan ze er echt op de groentemarkt in Mumbai. In India zijn tomaten zo duur geworden dat ze op een markt beveiligd worden.

Vorige week werd 300 kilo aan tomaten, ter waarde van 930 euro, gestolen op de markt. Omdat de daders nog steeds niet zijn gearresteerd, nemen de marktkooplui liever het zekere voor het onzekere. Zes mannen met wapens beveiligden de kratten op de Devi Ahilya Bai Holker-markt, en probeerden vooral goed op te letten tijdens het uitladen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De tomaten zijn erg populair bij dieven sinds de prijs is gestegen. De groente is duurder dan ooit. In sommige delen van India is de rode groente zelfs 700 procent duurder geworden de laatste drie maanden. Een kilo tomaten kost inmiddels gemiddeld 1,33 euro, meldt India Today. Ter vergelijking: een huishoudster verdient in India ongeveer 65 euro per maand.

De prijzen zijn hoger geworden door de hevige regen in gebieden waar tomaten groeien. Het aanbod is gedaald, en de vraag is hetzelfde gebleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl