Op de A10 West wordt de komende zes weken gewerkt ANP

De werkzaamheden op de A10 West bij Amsterdam hebben nog niet voor heel grote problemen gezorgd. Wel is er ondanks de vakantieperiode extra vertraging. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is de ochtendspits vandaag wat later op gang gekomen. Daardoor loopt het onder meer vast bij de aansluiting van de A5 met de A10.

"We zien ook dat het een stuk drukker is op de A8 richting de A10", zegt een woordvoerster van de VID. "Dat is op zich wel bijzonder, omdat het zomervakantie is."

Volgens de VID is het een gevoelige plek in het wegennet. "Als er ook maar iets gebeurt, dan staat het al snel vast." Op het hoogtepunt stond er vanochtend zo'n zes kilometer file op de A8.

De A10 West is sinds vandaag zes weken dicht vanwege groot onderhoud. "We gaan het asfalt helemaal vervangen en ook de voegen en de hemelwaterafvoer worden aangepakt", zegt Rijkswaterstaat. "De zomervakantie is dan toch het beste moment om dit soort werk uit te voeren."

De weg is tot en met zondag 13 augustus in zuidelijke richting dicht tussen Amsterdam Sloterdijk en knooppunt De Nieuwe Meer. Daarna wordt de A10 West in de richting van Zaandam aangepakt. Op 4 september moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Het verkeer wordt de komende zes weken omgeleid via de A5, A9, A4 en A10 Noord. "Mensen moeten er rekening mee houden dat de vertraging kan oplopen tot een half uur, maar dat is dan wel in de spits", zegt Rijkswaterstaat.

STER reclame