Sarina Wiegman en Jackie Groenen ANP

Oranje op zijn hoede: Belgische vrouwen zijn echte knokkers

tijd van publicatie Aangepast

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn bij het EK op hun hoede voor België, dat vanavond de laatste tegenstander is in groep A. Het zijn echte knokkers, weet Jackie Groenen.

Zes punten uit twee duels, een betere start kon Oranje zich niet wensen. Maar plaatsing voor de kwartfinales van het EK is nog niet geheel een feit, een punt is nodig. En dus staat er enige druk op de clash met de zuiderburen.

"Ze hebben veel individuele kwaliteit, voornamelijk voorin. Daarnaast zijn ze een hard werkend team, echte knokkers. Het zal geen gemakkelijke partij worden", beseft Groenen.

De middenvelder speelt een thuiswedstrijd, want het decor van de ontmoeting is haar geboorteplaats Tilburg.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenen: Belgische vrouwen zijn echte knokkers

Ook dit keer wordt Oranje volop gesteund door duizenden fans op de tribune. Al zullen de Belgen eveneens flink vertegenwoordigd zijn.

Bondscoach Sarina Wiegman verheugt zich op de sfeer. "We spelen allebei een beetje thuis, dus het zal vol zitten met Nederlanders en ook met een aantal Belgen. Dat maakt de ambiance alleen maar mooier."

Martens

Lieke Martens trainde zondag apart van de groep, omdat ze nog te veel hinder ondervindt van de enkelblessure die ze opliep tegen Denemarken. "Ze heeft een flinke tik gehad in die wedstrijd. Maandagochtend beslissen we of ze kan spelen of niet", aldus Wiegman.

Naast Martens is ook Desiree van Lunteren een vraagteken. Zij is ziekjes en dook aan het begin van de training de dug-out in.

STER Reclame