Bondscoach Sarina Wiegman voorafgaand aan de wedstrijd tegen Denemarken
NOS SportAangepast

De sport van maandag bij de NOS

De Tour de France is afgelopen, maar het EK voetbal voor vrouwen en de WK zwemmen zijn nog in volle gang. De Oranje-vrouwen kunnen - eigenlijk moeten - zich vandaag plaatsen voor de kwartfinales.

Nederland speelt om 20.45 uur in Tilburg zijn laatste groepsduel tegen België. Alleen als Oranje dat duel verliest en Denemarken op hetzelfde moment te sterk is voor Noorwegen, bestaat het gevaar dat de ploeg van Sarina Wiegman het EK toch nog via een zijdeur moet verlaten.

De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en NOS.nl, waar ook een liveblog wordt bijgehouden. Er wordt eventueel geschakeld naar Denemarken-Noorwegen, maar als je dat duel live wilt zien, kun je terecht bij NPO Sport of op NOS.nl.

'Belgische vrouwen mixen lange bal en korte passjes en staan in blok'

NPO Sport en NOS.nl zijn ook de kanalen waarop je om 9.30 uur moet afstemmen voor de series van de tweede dag van de WK zwemmen. Kira Toussaint (100 meter rugslag) en Kyle Stolk (200 meter vrij) komen dan in actie.

De avondsessie telt vier finales en is vanaf 17.15 uur te zien op NOS.nl en NPO 2. Er worden medailles verdeeld op de 100 meter schoolslag (mannen), 100 vlinder (vrouwen), 50 vlinder (mannen) en 200 wissel (vrouwen).

WK zwemmen dagelijks bij de NOS

Geen Tour de France meer dus. Die eindigde gisteren in Parijs, maar het peloton blijft bij elkaar om criteriums te rijden. Vandaag is de Ronde van Boxmeer met onder anderen Bauke Mollema.

Beelden daarvan zijn te zien in het Sportjournaal.

Programma's

Uitzending Kanaal
09.30 uur WK zwemmen: series NOS.nl en NPO Sport
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
17.15 uur WK zwemmen met finales 100 school, 50+100 vlinder en 200 wissel NOS.nl en NPO 2
20.30 uur EK voetbal: Nederland-België NOS.nl en NPO 1
20.30 uur EK voetbal: Noorwegen-Denemarken NOS.nl en NPO Sport
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
00.00 uur Sport in het late Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl