NOS SportAangepast

Havenga over afwijzen protest: duidelijker dan dit kan niet

Havenga: duidelijker dan dit kan niet

Hoewel de Nederlandse waterpolosters er rekening mee hadden gehouden dat hun protest tegen de scheidsrechterlijke beslissing in het WK-duel met Rusland zou worden afgewezen, kwam het nieuws dat dit daadwerkelijk zo was hard aan bij de ploeg van bondscoach Arno Havenga.

"We zaten te wachten op een reactie, alleen kwam die maar niet. Toen sijpelde het bericht door via een Russisch persbericht", aldus Havenga, die uiteraard niet te spreken was over de gang van zaken.

"Dat is natuurlijk te gek voor woorden. Wij dienen een protest in en de andere partij hoort eerder dan wij wat ermee gedaan wordt."

"Wat ik triest vind: het gaat hier om het beoordelen van een feit. En dat kun je heel makkelijk bekijken en beoordelen op basis van de videobeelden", vervolgt Havenga.

"Het hele zwembad hangt vol met camera's, iedereen heeft het gezien, duidelijker dan dit kan gewoon niet. En dan mogen die beelden niet gebruikt worden. Dan denk ik: hoe is het mogelijk, in zo'n wereld, met zulke belangen?"

Door het nieuws is Oranje definitief veroordeeld tot het spelen om plek 9 tot en met 12.

"We hebben gewoon verloren, laten we wel zijn. We kunnen ons gaan verschuilen achter een protest, maar we hebben gewoon verloren van Rusland. Dit was alleen de enige uitweg nog naar een vervolg van het toernooi."

Havenga denkt nog niet aan opstappen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl