Anouk Dekker ANP Pro Shots

Zes punten uit twee duels en nog geen doelpunt tegen. Indrukwekkende cijfers. De start van de voetbalsters op het EK was voortvarend, maar maandagavond kan het toernooi toch zomaar ten einde zijn.

Belgen zijn over het algemeen niet vies van een beetje leedvermaak als Nederlanders het lijdend voorwerp zijn. Zo werd er hard gelachen toen de 'arrogante Hollanders' vorig jaar het EK (mannen) misliepen.

Waarschijnlijk zullen de zuiderburen de voetbalsters Oranje ook pootje willen lichten. Wanneer de Belgen winnen en Denemarken (met ruime cijfers) te sterk is voor Noorwegen, moet de ploeg van Sarina Wiegman het EK in eigen land toch nog via een zijdeur verlaten.

Stand groep A

LandWedstrijden-puntenDoelsaldo
1. Nederland2-62-0
2. België2-32-1
3. Denemarken2-31-1
4. Noorwegen2-00-3

"Normaal gesproken ben je met twee winstpartijen zeker van de volgende ronde, alleen nu nog niet", zei Anouk Dekker zaterdagmiddag. "Ik wil niet verliezen van België of Duitsland, dus we gaan volle bak. We moeten hun spitsen niet aan de bal laten komen."

Danielle van de Donk was ook verbaasd dat het toch nog erop of eronder is. "Maar ik had wel al verwacht dat we drie wedstrijden vol aan de bak moesten en dat is ook zo", aldus Van de Donk.

"Stiekem kunnen de Belgen heel verrassende dingen doen en ik vind ze een van de gevaarlijkste landen. Ik zou weer tekenen voor 1-0, hoor."

Foto Flashback 2: Sari en Anouk

Na twee zeges en een kwartfinaleplek die lonkt, neemt de populariteit van Oranje toe. "We zitten non-stop in Zeist en er komen dan hele families langs die schreeuwen om je handtekening. Je ziet zulke grote glimlachen", aldus Dekker.

"Als je alles ook terugleest en hoort wat voor mening grote trainers hebben. En dat ook bijvoorbeeld Robin van Persie er een oordeel over heeft. En als dat dan positief is..."

Oranje op de training van vrijdag ANP

Grote indruk

Keepster Sari van Veenendaal heeft nog geen goal hoeven te incasseren en tegen de Deense vrouwen maakte ze grote indruk. "Als Sari er niet had gestaan, had ik nog moeten zien of we hadden gewonnen", aldus Dekker.

De sluitpost van Oranje blijft zelf nuchter onder de lof die ze ontving. "Het maakt niet uit of mijn rol heel groot of heel klein is. Als je maar wint, de uitslag is alles voor mij."

STER reclame