NOS Nieuws

Wateroverlast en langere files verwacht door regenbuien

Het verkeer kan vandaag en morgen veel hinder ervaren van het slechte weer. Daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID). Vooral morgen wordt veel regen verwacht, met name in het zuiden en het oosten.

Volgens Weerplaza schuift morgen de kern van een lagedrukgebied over het land. Dit gebied lag al dagen in de buurt van Nederland, maar leidde op de meeste plekken niet tot meer dan 10 millimeter regen. Verwacht wordt dat de traag overtrekkende depressie morgen veel buien veroorzaakt. In het oosten kan meer dan 30 millimeter vallen.

De VID waarschuwt dat de neerslag kan leiden tot slecht zicht voor automobilisten. Zij worden geadviseerd om voldoende afstand te houden en hun snelheid aan te passen als ze in een bui terechtkomen.

Hoewel er door de vakantieperiode weinig verkeer op de weg is, verwacht de VID wel dat de files die ontstaan vanwege de regen langer zullen zijn.

Na maandag wordt beter weer verwacht, vooral in het westen van het land. Mogelijk valt er nog een lichte bui, maar de zon zal vaker doorbreken. Tot het weekend blijft het wisselvallig. Daarna neemt de kans op regen af en wordt er meer zon verwacht. De temperatuur gaat na vrijdag weer richting de 25 graden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl