Chester Bennington
NOS NieuwsAangepast

Muziekwereld prijst 'hardrockheld' Linkin Park om talent en nederigheid

"Letterlijk het meest indrukwekkende talent dat ik ooit live heb gezien! Vocaal beest!" Dat schrijft zangeres Rihanna op Instagram na de dood van Linkin Park-zanger Chester Bennington. In de muziekwereld is geschokt en met verdriet gereageerd op zijn overlijden.

Bennington wordt geprezen om zijn talent en kunde. De directeur van Warner Bros, waar de band Linkin Park een platencontract heeft, zegt dat Bennington een artiest was "met een buitengewoon talent en charisma". Hij was ook een man met een enorm hart en een zorgzame ziel, aldus de directeur.

De National Academy of Recording Arts and Sciences, die onder meer de Grammy-awards organiseert, schrijft over het muzikale talent van de zanger: "Chesters krachtige stem en zijn indrukwekkende vaardigheid om liedjes te schrijven maken hem een hardrockheld."

De zanger pleegde zelfmoord, hij is 41 jaar geworden. Rockband Nickelback schrijft daarover dat depressie niet discrimineert. "Depressie houdt geen rekening met leeftijd, huidskleur, geslacht of status", schrijft de band op Twitter. "Laat de mensen om wie je geeft, weten dat je er voor ze bent."

Op Twitter delen fans foto's, herinneringen en songteksten om hun verdriet te uiten. Ze schrijven dat de muziek van Linkin Park ze door moeilijke tijden heeft geholpen.

Linkin Park brak in 2000 door en werd bekend met de nummers In The End en Numb/Encore. Ze bereikten met hun nummers een enorm publiek.

Muziekjournalist Atze de Vrieze zegt dat Bennington met de band het muziekgenre nu metal groot heeft gemaakt.

Bandgenoten Mike Shinoda en Dave "Phoenix" Farrell geven een korte reactie op Twitter. "Heartbroken", schrijven zij.

Poprockband OneRepublic reageert geschokt op Twitter. "HET BREEKT ONS HART."

"Waarlijk unieke, nederige voorman", noemt Justin Timberlake de zanger. Talkshowhost Jimmy Kimmel schrijft dat de zanger een van de aardigste gasten was die hij in zijn show heeft ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl