Verdachte opgepakt voor schietpartij bij Thialfstadion

Aangepast
Bert Jonker in de ambulance ANP

In Spanje is gisteren een 57-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot moord op zakenman Bert Jonker. De verdachte, Charles van der W., is aangehouden in de omgeving van Barcelona. Tegen de man liep een internationaal opsporingsbericht.

Jonker is eigenaar van ingenieursbureau Clafis en schaatssponsor. Hij werd op 7 januari beschoten op het parkeerterrein van het Thialfstadion in Heerenveen. Jonker kende de schutter, vermoedelijk hadden de twee een zakelijk conflict.

Jonker wilde die avond na de schaatswedstrijden wegrijden toen de verdachte op hem af kwam en het vuur opende. Jonker raakte gewond aan zijn hand.

Na de aanslag heeft de zakenman een tijdje in een safe house gewoond, vooral omdat de verdachte spoorloos was. Bert Jonker is opgelucht nu de verdachte is aangehouden.

"Ik ben nooit bang geweest, maar in je onderbewuste ben je er toch altijd wel mee bezig. Ik word er nog iedere dag aan herinnerd, want mijn vinger staat scheef en is stijf. Het is fijn dat de verdachte nu is gevonden."

Het onderzoeksteam is in afwachting van zijn uitlevering, zodat de man in Nederland kan worden gehoord en voor de rechter kan worden gebracht, schrijft Omrop Fryslan.

STER Reclame