Leo Beenhakker ANP Pro Shots

Het Kasteel is vanavond stijf uitverkocht voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen op het EK. Een van de ruim 10.000 toeschouwers die een kaartje hebben bemachtigd voor Nederland-Denemarken is Leo Beenhakker.

De oud-trainer van onder andere Ajax, Feyenoord en Real Madrid is sinds kort namelijk een zelfverklaard liefhebber van de ploeg van Sarina Wiegman.

"Ik heb de oefenwedstrijd tegen Wales en het EK-duel met Noorwegen gezien en ik was enorm verrast door het niveau", zegt Beenhakker. "Ik heb genoten van Oranje."

Volgens Beenhakker hebben de voetbalsters een flinke inhaalslag gemaakt in de voorbije jaren. "In het verleden zag het er nog wel wat onbeholpen uit, maar nu zit er een gedachte achter. Het is een plezier om naar te kijken."

"Je gaat het natuurlijk ook al gauw vergelijken met mannenvoetbal en dan moet ik zeggen dat er tactisch en technisch volwaardig wordt gespeeld. Het is alleen minder fysiek dan mannenvoetbal, maar dat is logisch."

Nederland speelt vanavond om 20.45 uur tegen Denemarken. Die wedstrijd is live te zien op NPO 1 en NPO Sport. Of voor sommigen gewoon in het stadion natuurlijk, zoals voor Beenhakker. "Ja, ik verheug me erop!"

Ook het andere duel in groep A is live te zien op NOS.nl en NPO Sport. Om 18.00 uur trappen België en Noorwegen af.

STER reclame