1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS VoetbalAangepast

Euforie krijgt geen vat op Wiegman: we willen door

Een knetterende euforie nam bezit van Nederland nadat de Oranjevrouwen zondag een 1-0 overwinning hadden geboekt op Noorwegen. Maar bondscoach Sarina Wiegman loopt niet mee in de EK-polonaise. "We hebben de eerste wedstrijd gewonnen. Verder hebben we nog niets."

Wiegman wil er maar mee zeggen dat prestaties uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. "Het is mooi wat we nu al teweeg hebben gebracht. Maar we spelen dit EK niet voor een goede wedstrijd. We willen het feest alleen maar groter maken."

Bondscoach Sarina Wiegman: we hebben nog niets

Zware dobber

Donderdag wacht de tweede tegenstander, Denemarken. Opnieuw een zware dobber. Volgens Wiegman zit het verschil tussen Noorwegen en Denemarken in kleine dingen. "Ze zijn wel enigszins vergelijkbaar. Denemarken wil iets meer opbouwen, al schuwen ze de lange bal niet als het moet."

Bij Denemarken geldt Pernille Harder als de grote ster. De 24-jarige aanvalster is een constante dreiging, weet ook Wiegman. "Ze is een fantastische speelster. Wij moeten een goede organisatie neerzetten, als team spelen. En heel veel strijd tonen."

Oranje-middenvelder Sherida Spitse onderstreept de woorden van haar coach. "Harder is snel en kan goed dribbelen. We moeten zorgen dat zij niet te veel ruimte krijgt."

Sherida Spitse is vol vertrouwen maar vreest Harder

Geen voorkeur

Nederland kan in het Rotterdamse Kasteel tegen Denemarken een reuzenstap zetten naar een vervolg in het EK-toernooi. Wiegman: "Ik heb geen voorkeur om eerste of tweede te worden in de poule. We willen door, dat is het enige dat telt."

Nederland won de laatste vier duels met Denemarken, dat bij het vorige EK pas sneuvelde in de halve finales. "Dat zegt me niets", vertelt Wiegman. "We hebben ons goed voorbereid en willen een goed resultaat. Al het andere telt niet."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl