KNMI trekt code oranje voor zuidwesten in

Aangepast
Onweer boven Zandvoort Maxx

Het KNMI heeft code oranje voor de provincies Zeeland en Noord-Brabant ingetrokken. Er werd gewaarschuwd voor extreem weer, maar voor zover bekend is er weinig gebeurd.

Weerman Marco Verhoef zei eerder al dat niet zeker was dat het ook echt zou gaan spoken. De buien hingen eerder vandaag boven Frankrijk en het was niet zeker hoe ze zich zouden ontwikkelen.

Voor heel Nederland is nog wel code geel van kracht. Onweersbuien kunnen gepaard gaan met hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Die buien trekken in de loop van de nacht weg naar het noordoosten.

Treinverkeer Maastricht plat

Eerder op de dag waren er wel problemen door onstuimig weer. Door een blikseminslag bij het station in Maastricht reden de hele middag en avond geen treinen naar de stad. De NS zette bussen in. De problemen zijn daar inmiddels voorbij. Ook rond Doetinchem lag het treinverkeer even plat na blikseminslag.

Ondanks waarschuwingen werden vanmiddag toch mensen verrast door de weeromslag. Op het strand in Zandvoort schrokken mensen vanmiddag van een opstekende storm. Op beelden in onderstaande tweet is te zien hoe ze zich snel aankleden en wegrennen.

Mark Schrader
@markschrader
Viva Hollandia
2 jaar geleden

Niet alleen in Zandvoort sloeg het weer om, ook elders in het land waren buien met hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd.

Voor de kust van Egmond werd er vanmiddag door de kustwacht kort gezocht naar een mogelijk vermiste zwemmer. Iemand zou van zijn luchtbed in zee zijn gevallen en zou niet naar de kant terug kunnen zwemmen. De zoekactie werd na een tijdje gestaakt vanwege het gevaar van onweer. Later werd de zoekactie weer opgepakt, maar uiteindelijk is er geen vermissing gemeld, zo is te lezen op de website van de kustwacht. Wel zijn er drie weggewaaide luchtbedjes aangetroffen.

Weeronline
@weeronline
Ook in #Maastricht nu #onweer. Stormchaser Piet Berger stuurde deze foto vanuit Maastricht.
2 jaar geleden

STER Reclame