NOS NieuwsAangepast

Celstraf voor verduistering miljoen euro

De rechtbank in Breda heeft een man van 45 jaar veroordeeld tot 3,5 jaar cel vanwege witwassen en verduistering. De man werkte tussen 2011 en 2014 als hoofd administratie bij een ICT-bedrijf in Tilburg. In die periode drukte hij bijna een miljoen euro achterover.

Hij krijgt niet alleen een celstraf, maar hij moet ook het verduisterde bedrag terugbetalen aan het bedrijf. Als hem dat niet lukt, moet hij nog een jaar extra de cel in. De schuld blijft in dat geval nog steeds openstaan en wordt niet kwijtgescholden.

Buitenland

De man had zijn eigen bankrekeningnummer toegevoegd aan crediteurenkaarten. Daardoor maakten veel klanten van het bedrijf geld over naar zijn rekening, in plaats van die van het bedrijf. "De verdachte heeft zijn werkgever hiermee grote schade toegebracht en van het geld vooral een luxe leventje geleid", zegt de rechter.

Toen het bedrijf ontdekte wat er was gebeurd, vluchtte de man naar het buitenland. Lange tijd was hij voortvluchtig.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de man in de fout gaat. Enkele jaren geleden is hij al veroordeeld tot 30 maanden cel, omdat hij een eerdere werkgever tussen 2007 en 2010 voor miljoenen heeft opgelicht.

Zijn advocaat zei dat de fraudeur zijn leven heeft gebeterd, maar de rechter gelooft dat niet omdat de man al vaker over de schreef is gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl