Justitie looft 20.000 euro uit voor gouden tip liquidatie Eindhoven

Opsporing Verzocht

Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de tip die leidt naar de daders van de liquidatie van Eindhovenaar Johan van Boxtel, begin mei.

Opsporing Verzocht liet vanavond beelden zien van twee betrokken daders. Op de beelden is te zien dat de twee bij het huis van de Eindhovenaar aan de Memlincstraat wachten op de komst van hun doelwit. Ze nemen hem van dichtbij onder vuur als hij na een nachtelijke autorit thuis terugkeert.

Volgens de politie was Van Boxtel die nacht slechts een half uur van huis. Waar hij precies is geweest en waarom, is niet bekend. Wel is zijn auto op verschillende plekken in Eindhoven gefilmd door bewakingscamera's. Ook is duidelijk dat hij heel kort bij een woonwagenkamp is geweest.

Tien minuten voordat hij thuiskwam, verstopten de twee daders zich in de struiken bij het huis van de overburen. De politie houdt er rekening mee dat de daders zijn getipt over het nachtelijke uitstapje van de Eindhovenaar. Mogelijk werd hij in de gaten gehouden.

Hennephandel

Johan van Boxtel (32) was een bekende in het criminele milieu. De politie denkt dat hij een rol speelde in de hennephandel en maakte bovendien bekend dat hij zich bedreigd voelde. In december werd de man volgens Omroep Brabant veroordeeld voor een poging tot brandstichting bij een zonnestudio in Oss.

Voor de oplossing van de moord doet de politie onder andere onderzoek in Belgiƫ omdat duidelijk is geworden dat de Eindhovenaar kort voor zijn dood heeft gelogeerd in een hotel in Hasselt.

STER Reclame