Iraakse kleuter ontdekt tussen tractorbanden in Hoek van Holland

Aangepast
Controle door marechaussee bij Hoek van Holland ANP

Bij Hoek van Holland heeft de marechaussee in een bestelbus twee vrouwen en een jongetje van 4 gevonden tussen tractorbanden. De drie illegalen, van Iraakse afkomst, zaten verstopt in een krappe, verborgen ruimte die speciaal was gemaakt om mensen te smokkelen.

De verstekelingen werden vrijdag ontdekt bij controle van de ferry naar Engeland om illegale migranten op te sporen. Het busje had een Brits kenteken. De chauffeur, een man 34 uit Iran, is aangehouden.

Volgens de marechaussee is nog niet duidelijk of een van de vrouwen de moeder is van de kleuter. De drie verblijven nu in een vreemdelingenopvang, in afwachting van verder onderzoek naar hun papieren en mogelijk een asielaanvraag.

Navraag

In dezelfde zaak heeft de marechaussee zaterdag twee Irakezen van 29 en 32 gearresteerd. Zij meldden zich bij de balie van de marechaussee en vielen op doordat ze specifieke vragen stelden over de vrouwen en het jongetje. Het is nog onduidelijk wat hun relatie is met de verstekelingen.

De drie mannen zijn vanmiddag weer vrijgelaten. De marechaussee zegt dat ze wel verdachten blijven in deze zaak. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam doet verder onderzoek naar deze mensensmokkel.