18 jaar cel voor doodsteken Feyenoordsupporter

Aangepast
Udo van Aken RTV Rijnmond

De rechtbank in Rotterdam heeft de 38-jarige Elvis P. 18 jaar cel opgelegd voor het doodsteken van Udo van Aken. Dat meldt RTV Rijnmond. Het slachtoffer werd in 2003 tijdens een beroving in Rotterdam elf keer gestoken. Hij overleed op straat aan zijn verwondingen.

De dood van Van Aken was lange tijd onopgelost, totdat Elvis P. zich vorig jaar april op het politiebureau meldde. Hij zei 'die Feyenoordsupporter' te hebben gedood en gaf details over de plaats delict.

Psychose

Tijdens de rechtszaak begin deze maand trok hij zijn bekentenis weer in en ontkende iets met de zaak te maken te hebben. Volgens zijn advocaat had Elvis P. een psychose toen hij naar de politie stapte. Hij zou de bekentenis verzonnen hebben, aan de hand van informatie van de media.

Het Openbaar Ministerie geloofde dat verhaal niet. Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat de man een stoornis heeft en waren de getuigenverklaringen te specifiek om zomaar te verzinnen.

Ook de rechter acht bewezen dat Elvis P. gelinkt kan worden aan andere berovingen die nacht. Een daarvan was op de Binnenrotte. Daarbij is ook gestoken: het slachtoffer liep een ingeklapte long op. Bij een derde beroving die nacht werden twee mensen met een mes bedreigd. Volgens de rechtbank zijn alle berovingen door één persoon gepleegd. Op het lichaam van Van Aken zijn vezels van een van de slachtoffers gevonden.