Trump achter glas grootste attractie bij US Women's Open

De golfsters die afgelopen week de US Open speelden, zagen dat het publiek af en toe met de rug naar hen toe stond. Dat kwam door Donald Trump. De Amerikaanse president was van vrijdag tot en met zondag aandachtig toeschouwer op zijn eigen golfpark.

1/4Donald Trump bij het US Open AFP
2/4Donald Trump bij het US Open AFP
3/4Donald Trump bij het US Open AFP
4/4Donald Trump bij het US Open AFP

Op het Trump National Golf Club trok Trump uiteraard veel bekijks. Hij trok zich terug in een soort glazen kantine om van daaruit het toernooi te kunnen volgen en ondertussen te eten en drinken met zijn familie. Dat was voor iedereen zichtbaar. Af en toe stak hij zijn duim op naar zijn aanhangers of schreeuwde hij de menigte iets toe.

Er werd ook naar hem geschreeuwd, tijdens protesten. Trump laat zich dikwijls laatdunkend uit over vrouwen en daarom was niet iedereen blij met zijn aanwezigheid bij het vrouwentoernooi.

Leger Koreanen

Park Sung-hyun won de US Open. De Zuid-Koreaanse voerde met 277 (-11) slagen in Bedminster een legertje landgenotes aan. Liefst acht Koreaansen nestelden zich in de toptien. De Chinese Feng Shanshan en de Spaanse Carlota Ciganda waren de vreemde eenden in de bijt.

De 17-jarige amateur Choi Hye-jin hield Park vijftien holes bij, maar haar afslag op hole zestien eindigde in het water.

Van achter zijn glazen wand bij de vijftiende hole zag Trump tot zijn afgrijzen dat de beste Amerikaanse (Marina Alex) pas op de gedeelde elfde plaats te vinden was.