Roemloze aftocht voetballers Curaçao bij Gold Cup

Leandro Bacuna (links) gaat het duel aan voor Curaçao tegen Mexico AFP

De Gold Cup is voorbij voor Curaçao. Na het winnen van de Caribbean Cup moest er ook bij het continentale kampioenschap voor landen uit Midden- en Noord-Amerika indruk gemaakt worden, maar de ploeg vol eredivisiespelers verloor al zijn wedstrijden.

Vannacht was het laatste groepsduel tegen Mexico, dat niet met zijn sterkste spelers aan het toernooi meedoet, en net als tegen Jamaica en El Salvador moest er een 2-0 nederlaag geïncasseerd worden. Ángel Sepúlveda en Edson Álvarez maakten de goals.

Goed begin

Curaçao begon de wedstrijd goed met twee grote kansen voor Gino van Kessel. De oud-speler van Almere City had het vizier echter niet op scherp. Mexico, dat de Gold Cup de afgelopen vijf jaar vier keer won, nam de regie daarna over.

Vitesse-keeper Eloy Room stond onder de lat bij Curaçao en ook Willem II-verdediger Darryl Lachman en Go Ahead Eagles-aanvaller Jarchinio Antonia waren van de partij. Evenals Leandro Bacuna van Aston Villa.

Eloy Room kan een inzet van Edson Alvarez niet stoppen AFP

"Ik heb mijn spelers verteld dat we het verdienden om hier te zijn en dat we Curaçao op de kaart hebben gezet", zei bondscoach Remko Bicentini na afloop. Mexico is samen met Jamaica door naar de kwartfinales.