Weertman hoopt in Boedapest triologie te voltooien

De gouden olympische medaille ligt nog altijd op zijn nachtkastje. Openwaterzwemmer Ferry Weertman denkt nog vaak aan de spannende finish van zijn olympische race. Nu, met de WK zwemmen voor de deur, wil hij zijn trilogie voltooien.

Weertman hoopt in Boedapest triologie te voltooien

Naast olympisch kampioen werd Weertman in 2014 al Europees kampioen. Twee jaar geleden pakte hij zilver op de WK. "Die wereldtitel op de 10 kilometer zou mijn lijstje compleet maken", vertelt de 25-jarige Weertman.

Voorspelbaar

Samen met coach Marcel Wouda werkte hij de afgelopen maanden aan zijn vorm. "Ferry kon vanaf de eerste wedstrijd meedoen met de besten", aldus Wouda. "Hij heeft genoeg inhoud, hij vertrekt in absolute topvorm naar Hongarije."

Weertman hoopt in Boedapest op een mooie race, liever zonder spannende finish zoals in Rio de Janeiro. "Als het aankomt op een sprint is het belangrijk dat ik goed ben. Daar denk ik nu al over na. Het is namelijk niet de bedoeling dat ik te voorspelbaar word."

WK openwaterzwemmen bij de NOS

In Boedapest staat van zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 21 juli op het openwaterzwemmen op het WK-programma. Nederlandse deelnemers zijn Sharon van Rouwendaal (5, 10 en 25 kilometer), Ferry Weertman (10 kilometer) en Marcel Schouten (10 en 25 kilometer).

Zowel de 10 kilometer-race van de vrouwen als die van de mannen is live te zien op NOS.nl, met commentaar van Jeroen Grueter en Maarten van der Weijden.