Jeffrey Herlings EPA

Herlings heer en meester tussen festivalbezoekers

time icon Aangepast

Jeffrey Herlings heeft een bijzondere overwinning geboekt bij de Dutch Masters of Motocross. Niet zozeer vanwege de race, maar vanwege het decor waarin gereden werd.

De wedstrijd vond plaats bij het festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dankzij een samenwerking van de motorsportbond KNMV, Zwarte Cross en het Rijksmuseum konden de 220.000 bezoekers de motocrossers zien rijden tussen reproducties van Hollandse meesters als Rembrandt en Vermeer.

Op de baan was Herlings de meester met overwinningen in de eerste en tweede manche. "Supertevreden. Wat kun je anders zeggen? Twee keer gedomineerd tegen toprijders uit het WK. Mooi om dit mee te maken", zei Herlings.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herlings heer en meester bij Dutch Masters of Motocross

In de MXGP staan nog acht races op het programma. Herlings bezet in zijn debuutjaar in de koningsklasse van het motocrossen de vierde plaats in het algemeen klassement. En dat terwijl hij door blessures aarzelend aan het seizoen begon en aanvankelijk slechts zeventiende stond.

"Als je bij de laatste zeven wedstrijden zes keer op het podium staat, dat wil wel iets zeggen", aldus Herlings. "Als ik die handbreuk niet had gehad, was ik zeker kanshebber geweest voor de titel. Nu is tweede het maximaal haalbare."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herlings: tweede in MXGP is nu maximaal haalbare

STER Reclame