Feyenoord verwacht weer hoge ogen te gooien

Reportage open dag Feyenoord

Feyenoord gaat volgens technisch directeur Martin van Geel een fantastisch seizoen tegemoet. Die belofte deed hij de fans tijdens de jaarlijkse open dag van de Rotterdamse voetbalclub. "Ik verwacht dat we ook dit jaar weer hoge ogen kunnen gooien."

Onder anderen Rick Karsdorp, Eljero Elia en Terence Kongolo vertrokken bij de landskampioen en daarvoor in de plaats kwamen Kevin Diks, Jean-Paul Boëtius en Sofyan Amrabat naar Rotterdam. De nieuwe aanwinsten werden traditiegetrouw met de helikopter het stadion binnengevlogen en vervolgens aan het legioen gepresenteerd.

Mooie bonus

"Die helikopter was inderdaad een mooie bonus", vertelde Boëtius, die een contract voor drie jaar heeft getekend in Rotterdam. "Als Rotterdamse jongen is dat toch bijzonder. Dit is mooi om mee te maken, het brengt iets extra's met zich mee."

Kevin Diks, Jean-Paul Boëtius en Sofyan Amrabat bij de open dag van Feyenoord ANP

Van Geel sprak van een intensieve transferperiode. "Vergeleken met vorig jaar is het nu erg druk", aldus Van Geel. "Zo'n transferperiode geeft altijd een dubbel gevoel: financieel haal je er veel uit, maar sportief gezien verlies je wel goede spelers."

De technisch directeur toonde zich ook een voorstander van een terugkeer van Robin van Persie, die nu nog bij Fenerbahçe speelt. "Een speler als Robin is altijd welkom bij Feyenoord. Ik verwacht dat we uiteindelijk nog zeker drie of vier nieuwe spelers halen."