Federer grapt: ik ga er weer zes maanden tussenuit

Een jaar geleden was Roger Federer vol twijfels over zijn toekomst. Zondag won hij voor de achtste keer Wimbledon, nadat hij in januari reeds de Australian Open had gewonnen. "Ik ga er maar weer zes maanden tussenuit", grapte hij bij de prijsuitreiking in Londen.

Federer grapt: ik ga er weer zes maanden tussenuit

Op 35-jarige leeftijd domineert de Zwitser het tennis weer, zoals in zijn jongere jaren. Vorig jaar kampte hij met rug- en knieproblemen en daarom trok hij zich na Wimbledon een half jaar terug om weer helemaal fit te worden.

"Gezond zijn is nog beter dan de trofee vasthouden. Daar hebben we hard aan gewerkt. En dat ik deze twee weken geen set heb verloren is magisch. Het is eigenlijk te veel allemaal", sprak Federer.

Acht titels op Wimbledon

De Zwitser is nu de enige man met acht Wimbledon-titels op zijn naam: "Je moet in jezelf geloven, dan kun je veel bereiken in het leven. Vorig jaar had ik zo mijn twijfels, maar het geloof kwam terug en hier sta ik dan. Fantastisch."

Federer schrijft geschiedenis met achtste Wimbledon-titel

Bij zijn vorige titel op Wimbledon, in 2012, waren zijn twee dochters er ook bij. Nu zaten ook zijn twee zonen op de tribune. "Die hebben geen idee wat er gebeurt", grapte Federer." Ze denken dat dit een speeltuin is. En de meiden komen voor de finales."

Federer had in de finale geen kind aan Marin Cilic, vooral ook omdat de Kroaat niet fit was. "Je bent een held. Wees trots op jezelf, een Wimbledon-finale halen is iets heel speciaals", prees Federer zijn tegenstander.

Emoties bij Cilic

Tijdens de prijsuitreiking en het interview na afloop moest Cilic tegen zijn tranen vechten, maar hij kon nog wel uitbrengen dat hij dit Wimbledon-toernooi het beste tennis van zijn leven heeft gespeeld.

Cilic vecht tegen de tranen
65 gerelateerde artikelen