Max Verstappen kan uiteindelijk toch tevreden zijn: een positieve dag AFP

"Maximale punten", verzucht Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na drie uitvalbeurten op rij heeft hij op Silverstone eindelijk weer eens een race voltooid en bovendien een mooie vierde plaats afgedwongen.

Maar meer dan enige opluchting betekenen de twaalf gescoorde WK-punten niet voor Verstappen. "We waren gewoon niet snel genoeg", zegt hij tegen Ziggo. "Dus we moeten wel even uitvinden wat er fout is gegaan dit weekend."

Had podium gekund?

Bovendien, zo zal de Red Bull-coureur stiekem misschien toch ook denken, zat er zelfs wel een podiumplaats in toen de Ferrari's in de slotfase van de race met versleten banden stuntelden.

Verstappen passeerde wel dankbaar Sebastian Vettel, maar kwam niet meer in de buurt van Kimi Räikkönen omdat hij zelf juist uit voorzorg z'n banden had vervangen.

"Tja, ik had gewoon op het circuit moeten blijven, maar dat is achteraf makkelijk om te zeggen. Op dat moment wilde het team op veilig spelen, zodat ik in ieder geval de finish zou halen."

Meer plezier haalde Verstappen uit het eerste gedeelte van de race, waarin hij na een goede start met Vettel om de derde plaats streed.

"Ja, die start was mooi. Ik werd alleen even geblokt door Kimi en moest toen even van het gas. Daardoor kwam Vettel weer terug, maar ik ging er weer buitenom voorbij."

Fraai duel

Vettel maakte in die eerste ronde even pas op de plaats, maar de Duitser was niet van plan om zich definitief gewonnen te geven. In de veertiende ronde raakten de kemphanen opnieuw verwikkeld in een fraai duel.

"Dat is leuk ja, maar ik strijd liever om de eerste plek", ging Verstappen op de voor hem kenmerkende wijze in op de vraag of hij daar net zo van genoten had als het enthousiaste Britse publiek.

Toch overheerst vooral het goede gevoel bij Verstappen. Op Twitter vat hij de race simpel samen: "Een positieve dag!"

STER reclame