ANP

Ongeveer 2000 Oranjefans zijn vanmiddag vertrokken vanuit het centrum van Utrecht naar stadion de Galgenwaard. Daar begint om 18.00 uur de eerste wedstrijd op het EK voetbal van de Oranjevrouwen. Ze nemen het op tegen Noorwegen en de wedstrijd is uitverkocht.

Het centrum van Utrecht stond vanmiddag al vroeg vol. Aan het begin van de middag verzamelden de eerste fans zich bij de fanzone.

Feest in Utrecht voor openingswedstrijd EK

De mensenmassa liep rond 15.00 uur vanuit de binnenstad naar het stadion en zwaaide met Nederlandse vlaggen. Ook waren er veel spandoeken, werd er veel gezongen en sfeervuurwerk afgestoken.

"Het gaat eindelijk een keer over de vrouwen", zegt een jonge fan. "Echt kei-geweldig", zegt haar vriendin, die vervolgt: "Vrouwen hebben net zoveel recht op deze aandacht als mannen."

Iemand anders vult aan. "Bovendien presteren de mannen nu helemaal niet. De vrouwen doen het bij voorbaat al beter."

Maar ja, het wordt pittig, beseffen de Oranjefans. "Noorwegen en Denemarken, dat zijn twee heel zware ploegen. En België is altijd lastig. We moeten er gewoon een groot feest van maken."

Toch is er veel vertrouwen. "Ik hoop dat ze de finale halen, maar ze hebben lastige tegenstanders. Maar we zijn positief: het wordt sowieso de halve finale."

Verslaggever Edwin van den Berg liep een stukje mee met de menigte. "De stemming, daar zal het in ieder geval niet aan liggen", vertelt Van den Berg, terwijl hij door gillende fans wordt omringd. "Het lijkt wel alsof we de beker al binnen hebben."

'Alsof we de beker al gewonnen hebben'

STER reclame