Lewis Hamilton viert feest na het winnen van de Britse GP EPA

Lewis Hamilton heeft voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Grote Prijs van Groot-Brittannië gewonnen. Op zijn thuiscircuit Silverstone bleef de Mercedes-coureur zijn teamgenoot Valtteri Bottas voor. Kimi Räikkönen stuurde zijn Ferrari naar de derde plaats.

Max Verstappen rekende in de Britse GP af met de pechduivel. De Red Bull-coureur, die zijn vijftigste grand prix reed, finishte als vierde.

Vettel verspeelt voorsprong door klapband

Verstappen lag lange tijd vijfde, maar kreeg de vierde plaats in de slotfase in de schoot geworpen door bandenproblemen bij WK-leider Sebastian Vettel.

Vettel verloor door de tegenvaller in de slotfase veel terrein en finishte slechts als zevende. Daardoor verspeelde de Duitser een groot deel van zijn voorsprong in het WK-klassement. Vettel heeft halverwege het seizoen nog maar een punt meer dan de winnende Brit.

Hamilton juicht, Bottas en Räikkönen kijken toe AFP

Verstappen had een prima start vanaf de vierde plaats. Hij wist Vettel in de eerste bochtenserie na een mooi duel achter zich te houden. Doordat Carlos Sainz en Daniil Kvyat in de Toro Rosso's elkaar onhandig van het circuit ketsten, wapperde al snel de gele vlag.

Hamilton en Räikkönen hadden beiden een vlotte start, maar het veld schoof achter de safetycar weer ineen. Na vier ronden ging het licht op groen; Hamilton gaf de Mercedes direct de sporen.

Mooi duel Verstappen en Vettel

Sebastian Vettel opende na veertien ronden de aanval op Verstappen. Die gaf geen krimp en kreeg het publiek op de banken met een vakkundige verdedigingsactie, maar een weerbarstige wielmoer kostte Verstappen bij de pitstop alsnog de derde plaats.

Valtteri Bottas en Ricciardo wisselden als laatsten van de drie grote teams van banden. Bottas maakte met die afwijkende strategie veel goed. Hij keerde na zijn stop voor Verstappen terug op de baan.

Bottas reed Vettel na 44 ronden van het podium en rukte, doordat beide Ferrari's in de slotfase een voorband aan flarden reden, zelfs nog op naar de tweede plek. Daniel Ricciardo, voor het eerst sinds Monaco in mei niet op het podium, reed vanuit de achterhoede toch nog naar vijfde plaats achter teamgenoot Verstappen.

Uitslag GP van Groot-Brittannië

STER reclame