De NOS-analisten: Daphne Koster, Anouk Hoogendijk en Manon Melis NOS

Beste voorzet? De mooiste schaar? Wie pakt de eerste gele kaart? NOS-analisten Anouk Hoogendijk, Daphne Koster en Manon Melis blikken vooruit op het EK voetbal voor vrouwen, dat vandaag in Utrecht van start gaat.

"Wij verwachten dat het Nederlandse aanvalstrio Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden de harten van de Nederlandse fans zal veroveren. Zij gaan echt het elftal bij de hand nemen."

Samen met Rivkah op het Veld bespreken Hoogendijk, Koster en Melis de kwaliteiten van de Oranjevrouwen. Koster was tijdens het WK ook al analist van de NOS, Hoogendijk en Melis maken hun 'debuut' tijdens het EK.

Wie heeft de beste voorzet? "Lieke Martens, daar zijn we het allemaal over eens. Zij is de vrouw in vorm en zal tijdens het EK ook voor hét moment van Oranje zorgen, een beetje zoals Robin van Persie dat deed op het WK."

Topscorer tijdens het toernooi? "Dat kunnen er meerdere zijn: Martens, Vivianne Miedema, maar ook Lineth Beerensteyn. Ze is nog jong, maar heeft een hele fijne techniek, ze is supersnel en blijft ook altijd rustig voor het doel."

"De eerste gele kaart gaat naar Kika van Es. Dat zal dan voor een tackle zijn. Af en toe moet er gewoon iemand aan de handrem trekken."

'Lekker om tegen de sterkste te beginnen'

De analisten verwachten (of hopen) dat Nederland tot de halve finales reikt, maar Duitsland en Frankrijk zijn favoriet. "Oranje zal de poulefase wel doorkomen", aldus Hoogendijk. "En dan moeten we hopen op een gunstige loting."

"Ze hebben de kwaliteiten om de halve finales te halen", zegt Koster. "Het zal wel moeilijk worden", vertelt Melis. "Maar Nederland is het thuisland en dat kan altijd voor een verrassing zorgen als het publiek erachter gaat staan."

STER reclame