Afrodite Zegers en Anneloes van Veen in actie in de 470-klasse.
NOS Sport

Zeilsters Zegers en Van Veen grijpen naast WK-medaille

Het zeilduo Afrodite Zegers en Anneloes van Veen is op de WK in de 470-klasse voor de kust van het Griekse Thessaloniki net naast het podium geëindigd. In de afsluitende medalrace kwamen Zegers en Van Veen niet verder dan de tiende plaats. Daardoor eindigde het duo als vierde in het eindklassement.

De zeilsters vochten in de medalrace een verbeten strijd uit om het brons met de Sloveense boot van Tina Mrak en Veronika Macarol. "Toen zij ons voorbij gingen werd het moeilijk om nog terug te vechten", vertelde Van Veen na afloop. "We hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt".

Weer vierde

Zegers en Van Veen eindigden daarmee net als vorig jaar bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro op de ondankbare vierde plaats. De Poolsen Agnieszka Skrzypulec en Irmina Mrózek veroverden de wereldtitel, voor olympisch kampioenen Hannah Mills en Saskia Clark uit Groot-Brittannië. Mrak en Macarol werden derde.

In het verleden greep Lobke Berkhout liefst vijf keer de wereldtitel in de 470-klasse. In 2005, 2006 en 2007 deed ze dat met Marcelien de Koning, in 2009 en 2010 met Lisa Westerhof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl