Max Verstappen neemt de binnenkant van Clubs Corner op het circuit van Silverstone EPA

Max Verstappen vertrekt zondag vanaf de vierde plaats bij de Britse GP op het circuit van Silverstone. De Nederlander van Red Bull eindigde in de kwalificatie als vijfde, maar profiteert van een gridstraf van vijf plaatsen voor Valtteri Bottas. De Fin werd vierde in de kwalificatie, maar moet zondag van P9 starten.

Pole voor Hamilton

Lewis Hamilton greep pole. De Brit van Mercedes was een stuk sneller dan de concurrentie met een beste ronde van 1.26,660. Achter Hamilton eindigden twee Ferrari's. Kimi Räikkönen start naast Hamilton van de eerste rij. Hij gaf met 1.27,147 ruim een halve seconde toe. WK-leider Sebastian Vettel eindigde als derde (1.27,356).

De Red Bull van Verstappen was de beste van de rest, maar de Nederlander was wel anderhalve seconde langzamer dan Lewis Hamilton. En dat stemde Verstappen niet tot tevredenheid. Hij loopt de kans een eenzame race te moeten rijden. Zelf hij was hij weer een stuk sneller dan de coureurs die achter hem op de grid staan.

Tegenvaller

Tegenvaller voor Red Bull was het wegvallen van Daniel Ricciardo in het eerste deel van de kwalificatie. Zijn bolide hield ermee op met een turboprobleem. Hij start zondag vanaf de laatste rij.

Voor de Australiër wordt het lastig zijn serie van vijf podiumplaatsen (inclusief een zege) een vervolg te geven. Ricciardo had al een gridstraf van vijf plaatsen gekregen voor het verwisselen van een versnellingsbak.

Hamilton veroverde met zijn sublieme slotronde zijn vijfde pole op Silverstone en zijn 67ste in zijn loopbaan. Zondag kan hij zijn thuisrace ook voor de vijfde keer in zijn leven winnen. Daarmee zou hij dan op gelijke hoogte komen met Jim Clark en Alain Prost.

Hamilton moest na de kwalificatie nog even wachten of een klacht van Romain Grosjean zou worden gehonoreerd. De Haas-rijder vond dat hij was gehinderd door de Brit, maar de wedstrijdleiding besloot verder geen actie te ondernemen. "Ik bewaar altijd het beste tot het laatst", zei de Brit na zijn imponerende rondje in 1.26,600.

STER reclame