Milieudefensie: NAM mag aardgas niet schoon noemen

Een boortoren van de NAM bij Loppersum ANP

De Vereniging Milieudefensie heeft bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend tegen de NAM. Het bedrijf noemde aardgas op z'n website "de schoonste fossiele brandstof". Ten onrechte, zegt Milieudefensie. De tekst is inmiddels gewijzigd in "de minst vervuilende van alle fossiele brandstoffen".

"De NAM draait inwoners en consumenten een rad voor ogen om de vraag naar gas op peil te houden", zegt Evert Hassink van Milieudefensie op RTV Noord. "Gas belast het klimaat, we moeten er zo snel mogelijk vanaf, zeker gezien de aardbevingsellende in Groningen." Milieudefensie stelt dat er steeds meer en duurzamere alternatieven zijn om de huizen te verwarmen.

De NAM lijkt niet onder de indruk van de klacht van Milieudefensie. Op de website wordt een directe link gelegd tussen de overgang naar duurzame energie in Nederland en aardgas. Volgens de NAM speelt gas een belangrijke rol bij de overgang naar duurzame energie. "Aardgas is betrouwbaar, beschikbaar, betaalbaar en de minst vervuilende van alle fossiele brandstoffen."

De Reclame Code Commissie behandelt de klacht komende donderdag.