Max Verstappen voor een training op Silverstone EPA

Hij reed naar buiten op een set 'supersofts' toen het in het laatste deel van de derde training op Silverstone flink begon te regenen. Voor Max Verstappen bleef het daardoor in de laatste training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië bij de achtste plaats. De Nederlander van Red Bull zette zijn beste ronde in 1.29,904 op de zachte band neer.

Verstappen gaf 1,8 seconden toe op Lewis Hamilton, die op de snellere supersoftband voor een tijd van 1.28,063 tekende. Sneller is op Silverstone, waar de training zaterdag onder druilerige omstandigheden begon, nog niet gereden.

Miniem verschil

De Mercedes-coureur, die zondag zijn vijfde zege op Silverstone kan boeken, was maar een fractie van een seconde rapper dan WK-leider Sebastian Vettel. Het verschil tussen de nummer een en twee bedroeg slechts 0,032 seconde. Dat gat was vrijdag groter.

Valtteri Bottas, die een gridstraf van vijf plaatsen kreeg voor het wisselen van een versnellingsbak, gaf ook weinig toe op teamgenoot Hamilton en Vettel. De Fin zette een rondje van 1.28,137 neer. Kimi Räikkönen (Ferrari) sloot als nummer vier aan. Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen, moest het doen met de zesde plaats.

Uitslag derde training GP Groot-Brittannië

STER reclame